ЗМІСТ - ЛЮТИЙ (1/2020)

 

8. Сезон-2019: гості, ціни, завантаження

Ми подивилися на результати туристичного літа – 2019 з різних ракурсів. Зробили аналіз сезону на південних курортах та в центрі країни, в столиці та регіонах, в п’ятизіркових готелях і хостелах

 

14. Не за страх, а за гроші: як убезпечити готель від форс-мажорів

Страхування готелю — це невід’ємний елемент відповідального підходу до ведення готельного бізнесу

 

22. Системний бізнес: 7 кроків побудови

Найамбітніші підприємці беруть за приклад успішні дії компаній зі світовим ім’ям і прагнуть повторити їхні досягнення. Відмінні риси таких бізнесів — ефективні інструменти управління

 

26. Інтелектуальна кухня: як захистити оригінальні страви

Страви для кухаря — все одно, що музичний твір для композитора. Тому дуже важливо, щоб творіння майстра не копіювали та не виготовляли без наданого дозволу, безкарно

 

32. За крок до змін: проєкт Закону «Про працю»

Якщо цей документ набере чинності, то замінить Кодекс законів про працю, який сьогодні є головним нормативно-правовим актом, що регулює трудові відносини, починаючи ще з 1971 року

 

38. Як відкрити ресторан: чек-ліст для готеляра

Як відзначають експерти, сфера HoReCa і в 2020 році буде одним із найпопулярніших напрямків для відкриття бізнесу. Пропонуємо покроковий чек-ліст, який допоможе не упустити деталі при відкритті свого закладу

 

46. Шуміть тихо: звукоізоляція готелю

Побутові шуми не такі безневинні та нешкідливі, якими здаються на перший погляд. Знаючи вимоги до шумоізоляції і способи боротьби з шумами, можна уникнути невдоволення гостей

 

52. Колаборація: спосіб підвищення прибутковості в невеликих готелях

Співпраця з іншими видами бізнесу, інформаційна та туристична активність, не тільки підвищать впізнаваність готелю, але й принесуть додатковий прибуток

 

56. Готельна нерухомість: дієвий інструмент бізнесу

Нерухомість традиційно вважається надійним вкладенням і джерелом стабільної ренти. Апартаменти чи вілли, придатні до використання як готелі, користуються неабияким попитом у людей, які на тлі зайнятості основним бізнесом або політичною діяльністю прагнуть зберегти частину свого капіталу в надійних і дохідних інструментах

 

62. Привілей vs клопіт: догляд за шкіряною оббивкою

Щоб оббивка з натуральної чи штучної шкіри служила довше, за нею потрібен регулярний і правильний догляд

 

70. Ейджизм: топ-5 порад, як перетворити цей стереотип в перевагу

Здебільшого серед вимог до кандидата — наявність відповідної освіти, професійного досвіду, особистих якостей і, хоча ніхто про це відкрито не заявляє, вік. Саме вік може стати основною причиною відмови, навіть за наявності всіх інших переваг

 

74. Небезпечне полум’я: чому не можна спалювати траву та листя

Спалювання трави та листя у весняний період — це поширене явище в Україні. Однак, якщо детальніше розглянути це явище, яке вже стало проблемою, з’ясовується, що все не так безневинно та корисно, як вважають горе-озеленювачі

 

78. Європейський акцент: як ставляться до чистоти англійці

«Академія гостинності», обмінюючись інформацією з однією з лондонських клінінгових компаній, яка надає послуги з прибирання готельних приміщень і засобів розміщення для короткочасного проживання, побачила цікаві результати дослідження

 

80. Массімо Муссапі: «Чесно кажучи, я не хочу мати стиль. Стиль — це як етикетка!»

Академія гостинності поспілкувалася з Массімо Муссапі, італійським дизайнером і архітектором про готелі, гостей і важливі елементи гостинності

 

84. Ще розумніше: сучасні технології в будівництві

Багато функцій, які сьогодні використовують у житлових будинках і готелях, вже застаріли порівняно з тими технологіями, які ринок пропонує зараз. Вони покликані підвищити ефективність будівлі при скороченні витрат на її утримання

 

90. Задоволення від роботи: проєкт готелю під брендом MOI

DBI Hotels & Resorts, провідна компанія з управління готелями, та «Фаворит Компані», регіональний лідер в будівництві житла, оголосили про новий проєкт створення готелю в Житомирі